Veelgestelde

vragen

 

 

 

 

 

 

 


Veelgestelde vragen

 

 

Wanneer kan mijn inspectie worden uitgevoerd?


Wij proberen je zo snel mogelijk een datum te geven voor de inspectie, nadat je opdracht heeft gegeven en er akkoord is. Als je nog vragen en/of opmerkingen hebt over de planning, kun je contact opnemen via het contactformulier.

Moet ik heel de dag meelopen bij een inspectie?


Nee, dat is niet nodig. Als je de inspecteur(s) aan het begin van de inspectie wegwijs kunt maken en zorgt dat ze overal toegang tot hebben, dan is het voldoende. Aanwezig zijn op de locatie is wel gewenst voor eventueel overleg en communicatie. 

Zijn jullie gecertificeerd?


Jazeker, wij zijn een SCIOS-gecertificeerd bedrijf. Wij zijn gecertificeerd om SCIOS Scope 8, SCIOS Scope 10 en SCIOS Scope 12 inspecties uit te voeren. 

OVER MIJN RAPPORT

Wanneer ontvang ik mijn rapport?


Wij streven ernaar om het rapport binnen twee weken op te stellen. Wat vertraging kan opleveren is het intern nakijken van de rapporten. Als de verzekering er druk achter zet, neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Ik ben in de war over een tekortkoming.

Waar kan ik mijn vraag stellen?


Wij proberen altijd een zo duidelijk mogelijke uitleg te geven over de constateringen. Als er nog onduidelijkheid is, kun je het contactformulier invullen.

OVER DE INSPECTIES

Is een inspectie verplicht?


Als eigenaar van een elektrische installatie moet je voldoen aan de wettelijke zorgplicht om een veilige (werk)plek te bieden aan bezoekers en werknemers. Een SCIOS Scope 8 inspectie is niet verplicht, maar hiermee kun je wel aantonen dat je aan deze zorgplicht voldoet.

Scope 10 en Scope 12 zijn niet wettelijk verplicht, maar het kan wél verplicht worden gesteld door de verzekering. Een verzekeraar kan eisen om uw installatie periodiek te laten inspecteren.

De assimilatiebelichting dient om de 3 jaar volledig geïnspecteerd te worden. Elk jaar inspecteren wij 1/3 deel van de installatie, zodat de gehele installatie elke 3 jaar volledig gekeurd is.

Kunnen inspecties gecombineerd worden?


Standaard combineren wij de Scope 8 en Scope 10 inspecties. Dus dit is zeker mogelijk.

De SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10 keuring overlappen op een aantal vlakken. Daarom is het gemakkelijk om beide keuringen te combineren. Ook voeren wij SCIOS Scope 12 inspecties en inspecties aan assimilatiebelichting uit. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het is ook mogelijk om alleen een Scope 8 inspectie aan te vragen. Geef dit in het formulier even aan bij de opmerkingen.

Wat is het verschil tussen een Scope 8 en NEN 3140 inspectie?


Beide keuringen voldoen aan de NEN 3140 eisen. Het verschil is dat een Scope 8 inspecie een methode is volgens de SCIOS richtlijnen. Er gelden dan aanvullende kennis- en kwaliteitseisen. Dit geeft extra zekerheid dat de inspectiewerkzaamheden op een hoog kwaliteitsniveau worden uitgevoerd.

FW-Techniek Inspecties is gecertificeerd om de SCIOS Scope 8 inspectie uit te voeren. Daarnaast zijn wij ook SCIOS Scope 10 en Scope 12 gecertificeerd. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

CONTACT


Heb je vragen over een inspectie of wil je meer weten over al onze mogelijkheden? Neem dan even contact op via het contactformulier, bel ons of mail ons en wij zullen je vraag zo goed en snel mogelijk beantwoorden.

info@fwtechniek.nl

010 - 592 44 78

 

 

FW-Techniek Inspecties
Aartsdijkweg 9
2676 LE Maasdijk

 
Postadres
Aartsdijkweg 81
2676 LE Maasdijk
Certificeringen
 
© Copyright FW-Techniek Inspecties 2022